Kesäkurpitsakakku
Annosmäärä: 16
AINEKSET
300 g kesäkurpitsaa (noin 5 dl raastetta)
3 munaa
1 ½ dl öljyä
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 dl maustamatonta jogurttia
2 ½ dl Canderel makeutusjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
125 g (noin 2 dl) manteli- tai pähkinärouhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 rkl kanelia
2 tl kardemummaa
Vuokaan:
rasiamargariinia
korppujauhoja
Kuorrutus:
100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
1 dl Canderel makeutusjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
Pinnalle:
50 g sulatettua tummaa suklaata
VALMISTUS
Huuhdo kesäkurpitsa. Poista kannasta ja kärjestä pieni pala. Raasta kesäkurpitsa hienoksi. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, jogurtti sekä kesäkurpitsaraaste.
Sekoita Canderel jauhe, vehnäjauhot, manteli- tai pähkinärouhe, leivinjauhe, sooda, kaneli ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan. Kumoa kakku vuoasta.
Paloittele valkosuklaa pieneen, pinnoitettuun kattilaan. Sulata suklaa miedolla lämmöllä. Ota kattila levyltä pois ja anna suklaa vähän jäähtyä. Sekoita kaikki kuorrutusaineet keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle.
Sulata tumma suklaa valkosuklaan tapaan. Valuta suklaa pieneen muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja valuta suklaa ohuina raitoina kakun pinnalle. Vedä veitsellä suklaaraitojen poikki vastakkaisiin suuntiin, jotta saat pitsimäisen kuvion pintaan.