Canderel_ilmansokeria_jugurtti

Sitruunainen Canderel-jogurttijäädyke

Kesäiseen jälkiruokapöytään sopii kepeän kirpeä Canderel-jogurttijäädyke kuin uimaretki lomapäivään.

Tämän kuun Tähti-resepti on raikas sitruunainen Canderel-jogurttijäädyke, joka sopii mahtavasti vaikka täyteläisen grilliaterian jälkeen, sillä se on kevyt ja raikas herkku.

2 sitruunaa
2 dl Canderelia
30 g voita
2 kananmunaa
3 dl turkkilaista luomujogurttia
3 dl kuohukermaa

Ohje

Pese sitruunat huolellisesti, raasta sitruunoista kuori ja purista mehu. Laita raaste ja mehu kattilaan Canderellin ja voin kera. Kuumenna kunnes Canderel on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita jäähtyneeseen liemeen kananmunat. Nosta kattila liedelle ja sekoita lientä koko ajan käsivispilällä kunnes se paksuuntuu. Jäähdytä seos.

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita jogurtti sekä kermavaahto sitruunakiisseliin. Kaada seos litran vetoiseen (kauniiseen) vuokaan ja laita pakkaseen vähintään 5 tunniksi.

Tarjoiluvinkkejä

Kun tarjoat jäädykkeen, ota se jääkaappiin hyvissä ajoin (n. 45 minuuttia ennen), jotta se pehmenee. Koristele vaikka tuoreilla vadelmilla ja mansikoilla, kermavaahdolla ja syötävillä kukilla, sitruunamelissan oksilla, sitruunankuorisuikaleilla tai valkosuklaasydämillä. Voit tehdä jälkkärin myös valmiiksi pieniin tarjoiluvuokiin, jolloin jäätyminen/sulaminen vievät vähemmän aikaa, ja herkun voi tarjoilla suoraan sellaisenaan.

Muut ihanat Tähti-reseptimme löydät täältä.