Vaniljarahkapullat
18 kpl
AINEKSET:
Taikina:
2 1/2 dl rasvatonta maitoa
1/2 palaa (25g) tuoretta hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 muna (osa voiteluun)
1 dl Canderelia
2 tl kardemummaa
ripaus suolaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g rasiamargariinia (60%)
Täyte:
250g maitorahkaa
1 pussi kevytjaniljakastikejauhetta
1 dl Canderelia
Voiteluun:
munaa
tilkka vettä
Pinnalle:
mantelilastuja
VALMISTUS:
Liuota tuore hiiva haalean maidon joukkoon. Lisää muna (säästä osa voiteluun), Canderel, kardemumma ja suola. Alusta vehnäjauhot taikinaan ja lisää niiden joukossa kuivahiiva, jos käytät sitä. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa rasiamargariini.
Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30x70cm).
Sekoita keskenään kaikki täyteaineet ja levitä täyte taikinalevyn päälle. Kääri levyt rullalle ja leikkaa rulla 18 osaan. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille tai laita ne paperisiin pullavuokiin. Peitä pullat liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.