Canderel vadelmajuustokakku sokeriton vaihtoehto

Vadelma-tuorejuustokakku

Annosmäärä: 16

AINEKSET

Pohja:
2 munaa
50 g sulatettua rasiamargariinia
½ dl rasvatonta maitoa
1 dl Canderel makeutusjauhetta (Red tai Green)
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan:
rasiamargariinia
korppujauhetta
leivinpaperia

Kostutus:
1 dl vaaleaa mehua

Täyte:
6 liivatelehteä
kylmää vettä
200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
1 ½ dl Canderel makeutusjauhetta (Red tai Green)
1 rkl vaniljasokeria
2 limetin tai 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

Päälle:
6 liivatelehteä
kylmää vettä
noin 1 l (pakaste)vadelmia
3 dl vaaleaa mehua

VALMISTUS

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva ja maito. Sekoita keskenään Canderel jauhe, vehnäjauhot, perunajauhot sekä leivinjauhe ja lisää seos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtoreunavuokaan, jonka pohja on peitetty leivinpaperilla. Paista kakkupohjaa 175 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä, irrota vuoan reuna ja pese se. Kiinnitä reuna takaisin paikalleen. Kostuta kakkupohja. Pane täytteeseen tulevat liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi. Mausta tuorejuusto Canderel jauheella, vaniljasokerilla ja raastetulla limetin- tai sitruunankuorella. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto tuorejuuston joukkoon.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun limetti- tai sitruunamehuun. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte kostutetun kakkupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa.

Pane päälle tulevat liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja kuumenna tilkka mehua. Liuota liivatelehdet siihen ja lisää loput mehusta. Levitä vadelmat kakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Valuta liivateliuos vadelmien päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Irrota vuoan reunat ja nosta kakku tarjolle.