Canderel_Couscoussalaatti_ilman_sokeria_web

Couscoussalaatti

4 annosta

AINEKSET

250 g couscousta
25 g kuivattuja aprikooseja (hienonnettu)
25 g kuivattuja karpaloita
25 g mantelirouhetta (voit myös korvata mantelin esim. hasselpähkinällä)
1 kourallinen tuoretta, hienonnettua persiljaa tai korianteria

Kastike:

1 rkl neitsytoliiviöljyä
2 tl valkoviinietikkaa
1 tl Canderel-makeutusjauhetta
Ripaus jauhettua maustepippuria

VALMISTUS

Keitä noin 300 ml vettä kattilassa, lisää hiukan öljyä ja suolaa veteen. Kaada couscous veden joukkoon ja anna turvota kannen alla noin 10 minuuttia. Sekoita couscous irtonaiseksi.

Lisää joukkoon kuivatut aprikoosit, karpalot ja mantelirouhe. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, mausta oman maun mukaan suolalla ja maustepippurilla. Sekoita kastike couscousin joukkoon ja viimeistele annos persiljalla tai korianterilla.

Couscoussalaatti sopii sellaisenaan syötäväksi tai lisukkeena esimerkiksi broilerin kanssa.