Hedelmäiset leivokset
Annosmäärä: 8
AINEKSET
Pohja:
4 munaa
2 dl Canderel makeutusjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl löysää omena- tai muuta hedelmäsosetta
Väliin ja päälle:
1 tlk (410/230 g) mehuun säilöttyjä persikanpuolikaita
2 banaania
2─3 dl mansikoita
Koristeeksi:
mansikoita kiiviä ja/tai rypäleitä
minttua tai sitruunamelissaa
VALMISTUS
Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään Canderel jauhe, vehnäjauhot, kookoshiutaleet, perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää omena- tai hedelmäsose ja jauhoseos munavaahdon joukkoon ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina öljytyn leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi levyksi (noin 20 x 30 cm). Paista 200 asteen lämmössä uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
Ripottele puhtaan leivinpaperin päälle kookoshiutaleita ja kumoa pohja sen päälle. Irrota paistopaperi.
Leikkaa pohja kahteen osaan ja tasoita reunat tarvittaessa. Soseuta valutetut persikanpuolikkaat monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Levitä puolet persikkasoseesta pohjalevyn päälle. Kuori ja viipaloi banaanit. Puhdista ja viipaloi mansikat. Levitä banaani- ja mansikkaviipaleet pohjalevyn päälle. Nosta toinen levy täytteen päälle ja levitä loput persikkasoseesta pinnalle. Leikkaa terävällä veitsellä leivoksiksi.
Koristele leivokset kiivillä ja/tai viinirypäleillä, mansikoilla ja mintulla tai sitruunamelissalla.