Teriyakilohi
4 annosta
AINEKSET
4 ohutta lohifileetä à 130g
Marinadi ja kastike
3dl japanilaista tai kiinalaista soijakastiketta
4-5 rkl Canderel-jauhetta
3/4 dl vahvaa sherryä (tai sakea, japanilaista riisiviiniä)
3 valkosipulin kynttä
1 pieni pala tuoretta inkivääriä
Noin 1 rkl maissitärkkelystä (esim. Maizenaa)
Koristeluun seesaminsiemeniä
VALMISTUS
Sekoita soija, Canderel ja sherry tai sake kulhossa. Purista valkosipulin kynnet ja raasta inkivääriä noin yhden ruokalusikallisen verran. Laita lohifileet vuokaan.
Kaada päälle noin 2 dl marinadia. Peitä vuoka ja anna lohen maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Kääntele lohifileitä välillä. Ota lohi huoneenlämpöön ennen kuin paistat lohen pannulla tai uunissa. Paista lohifileitä noin 3 minuuttia molemmin puolin.
Lämmitä marinadin loppu kastikkeeksi. Anna sen kiehahtaa. Suurusta kastike maissitärkkelyksellä. Lisää kastike lohifileiden päälle. Tarjoile riisin ja kasvisten kanssa.